Madonna is de echte ster tijdens de MTV-Awards

De Britse rockgroep Green Day heeft gisteravond twee Europese MTV-Awards gewonnen: voor het beste album, American Idiot, en de beste rockgroep. Green Day versloeg onder andere U2 en Coldplay die ook waren genomineerd voor het beste album. De Gorillaz werden tot beste band verkozen. ,,En we bestaan niet eens!'', aldus de band. De leden van de Gorillaz treden nauwelijks op. In hun videoclips figureren steevast stripfiguren.

De uitreiking van de Europese prijzen van muziekzender MTV is een jaarlijks terugkerend evenement, dat dit jaar live werd uitgezonden vanuit de Portugese hoofdstad Lissabon.

De Latijns Amerikaanse zangeres Shakira won de prijs voor beste vrouwelijke artiest, terwijl de Britse zanger/entertainer Robbie Williams die voor de beste mannelijke artiest in de wacht sleepte. Williams sprong languit in het publiek. Beste nieuwkomer werd de Britse liedjesschrijver James Blunt, een voormalig soldaat. Hij scoorde onlangs een grote hit met het nummer You're beautiful.

Maar de echte ster van de avond was Madonna, terug van nooit echt weg geweest. De inmiddels 47-jarige zangeres opende de show met het nummer Hung Up, afkomstig van haar volgende week te verschijnen nieuwe album. Later op de avond overhandigde ze de Free Your Mind Award van MTV aan Sir Bob Geldof, initiatiefnemer van beide Live Aid concerten, voor zijn strijd tegen de honger in Afrika.