Internet Voorkeur

Vandaag neemt prins Willem-Alexander in de Nieuwe Kerk in Amsterdam het eerste deel van de Volledige Werken van Willem Frederik Hermans in ontvangst. Hij krijgt het boekwerk, met de romans Conserve en Tranen der Acacia's, uit handen van Ruprecht Hermans, zoon van de tien jaar geleden overleden schrijver.

De Bezige Bij zal de komende twaalf jaar het verzameld werk uitgeven in samenwerking met het Huygens Instituut, verbonden aan de Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen. Ter gelegenheid van het verschijnen van de Volledige Werken organiseert het Willem Frederik Hermans Instituut met De Bezige Bij, het Willem Kloos Fonds en het Huygens Instituut op 6 november in De Rode Hoed (www.rodehoed.nl) een Hermans-symposium onder de titel `Ik ben met niemand solidair'.

Op de fraai vormgegeven website van het Willem Frederik Hermans Instituut (www.willemfrederikhermans.nl) staan onder meer een zeer uitgebreide, geïllustreerde primaire en secundaire biografie, stemfragmenten van Hermans die voorleest uit eigen werk en uit interviews, foto's van Hermans (en zijn verzameling type-machines) in zijn Parijse appartement en foto's genomen door Hermans zelf. Een andere interessante site gewijd aan WFH is de website van het Hermans-magazine www.xs4all.nl/~bpolak.