Amusement Parks on Fire

Amusement Parks On Fire is bij concerten een viermansband, maar in de studio was dit project vooral het geesteskind van de pas 20-jarige Michael Feerick. In zijn eentje slaagde hij erin om de herleving van het `shoegazer'-fenomeen (razende gitaren en sprookjesachtige melodieën) goed in gang te zetten met een invalshoek die een gezond rock-gevoel doet vermoeden. Net als bij bands als My Bloody Valentine en Slowdive loeien de gitaren als stofzuigers. Maar daarachter sluimeren dan weer lieve melodieën. Feerick houdt de gang er goed in, maar weet ook in de meer etherische passages van het acht minuten durende en briljant opgebouwde Wiper de aandacht gevangen te houden. Hier is een jonge hond aan het woord, wiens talent hopelijk wordt geëvenaard door een gezond uithoudingsvermogen. Amusement Parks On Fire speelt vanavond in Vera te Groningen en morgen op London Calling in Paradiso, Amsterdam.

Amusement Parks On Fire: Amusement Parks On Fire (GM Recordings, distr. V2)