www.nrc.nl

Gezondheidszorg. Gemeenten en gemeentelijke gezondheidsdiensten zijn onvoldoende voorbereid op dreigende gezondheidsproblemen. Dit nieuws was gisteren de opening van NRC Handelsblad. Op de website is naast het bericht `Inspectie: preventie in zorg schiet tekort' ook het rapport van de inspectie voor de gezondheidszorg te lezen in pdf-vorm: Staat van de gezondheidszorg 2005: Openbare gezondheidszorg: hoe houden we het volk gezond? www.nrc.nl/binnenland.

Filmvragen. ,,Ik meen me te herinneren dat het een animatiefilm was. Hoofdpersonen waren een oude lamp, een tosti-ijzer, een stofzuiger, een radio en misschien nog meer apparaten, allemaal in jaren '50-stijl.'' Hans Beerekamp, tv-recensent en ex-filmredacteur van NRC Handelsblad, beantwoordt op donderdag de meest uiteenlopende vragen over film en televisie. Vragen kunt u e-mailen aan hb@nrc.nl. Iedere donderdag verschijnt een nieuwe aflevering met vragen en antwoorden. Deze week naast de vraag over de animatiefilm een speurtocht naar de componist en de titel van de tango waarop Rutger Hauer en Derek de Lint hun beroemde dans dansen in Soldaat van Oranje. www.nrc.nl/vragenoverfilm.

Internetmoorden. Een 19-jarige bezoeker van een webforum over het Asperger-syndroom, een vorm van autisme, heeft in de VS na dreigende taal op het forum twee mensen doodgeschoten. Zie de weblog van Marie-José Klaver op weblog.nrc.nl.