ROMIGE GROENTESOEP MET KERRIE

Bereiding: Schil de pompoen en verwijder pitten en draden. Schil de winterpenen en aardappels met een dunschiller. Snijd pompoen, winterpenen, aardappels en ui in stukken. Verhit de olie in een snelkookpan en smoor hierin al roerend op een halfhoog vuur de ui tot hij zacht wordt. Roer het kerriepoeder er door en laat dit even meesmoren tot de geur ervan loskomt.

Voeg 1 liter koud water, groenten, aardappels en wat zout toe. Sluit de pan, breng hem op druk en houd hem 30 minuten op een vrij laag vuur op druk. Laat vervolgens de druk snel en geruisloos wegvallen door de pan onder koud stromend water te zetten. Pureer de soep met een staafmixer tot een fluwelige, gebonden soep is verkregen. Roer room door de soep tot de gewenste consistentie is verkregen en breng de soep definitief op smaak met zout.

Roer er tot slot de fijngesneden peterselie door. De peterselie kan ook vervangen worden door koriander of het ragfijn gesneden lichte groen van prei en wat fijngesneden bieslook.

Morgen: paksoi met gember