Militie bedreigt leiders van Kosovo

In Kosovo heeft een paramilitaire organisatie, het Leger voor een Onafhankelijk Kosovo (UPK), leden van het parlement en leden van de Kosovaarse delegatie op het overleg over de toekomstige status van Kosovo bedreigd. Hun worden ,,onaangename dagen'' in het vooruitzicht gesteld als ze niet de onafhankelijkheid van Kosovo uitroepen vóór het statusoverleg begint. Er zouden vijf ,,eenheden'' zijn gevormd. Elk parlements- of delegatielid dat in gebreke blijft krijgt twee leden van die eenheden achter zich aan, aldus een gisteren gepubliceerd UPK-communiqué. De Kosovaarse delegatie op het overleg bestaat uit president Ibrahim Rugova, de voorzitter van het Kosovaarse parlement en de leiders van de belangrijkste partijen in het parlement, inclusief die van de oppositie. Van het UPK werd midden vorige maand voor het eerst gehoord.