Lille verslaat Man. United

Manchester United heeft zijn vormcrisis nog niet overwonnen. Het Franse Lille had aan zijn eerste doelpunt in de Champions League voldoende om de Engelse voetbalclub te verslaan. In Parijs ging de werkgever van Ruud van Nistelrooy met 1-0 onderuit, dankzij een doelpunt van de Sloveen Milenko Acimovic.

Manchester United verloor afgelopen weekeinde al kansloos van Middlesbrough en staat op een zevende plaats in de nationale competitie. Door het verlies gisteravond komt manager Alex Ferguson meer en meer onder vuur te liggen. Zaterdag wacht de lastige thuiswedstrijd tegen het in Engeland almachtige Chelsea.

In de poule van Manchester is nog van alles mogelijk. Na vier speelronden staat de Engelse ploeg derde met vijf punten, evenveel als nummer twee Lille. Vilarreal, dat gisteren met 1-0 het Benfica van trainer Ronald Koeman versloeg, leidt met zes punten. Ook de ploeg van Koeman heeft nog volop kans op het bereiken van de tweede ronde met slechts één punt achterstand op Lille.

In de poule van Ajax scoorde Arsenal-spits Robin van Persie twee keer tegen Sparta Praag. Nadat Thierry Henry de Londenaren na rust op 1-0 had gezet mocht de oud-Feyenoorder hem in de 66ste minuut vervangen. Hij deed dit met verve door twee technisch begaafde goals in de laatste tien minuten, waardoor Arsenal overtuigend met 3-0 won. Arsenal heeft zich met deze overwinning geplaatst voor de tweede ronde. Sparta Praag, dat op één punt staat dankzij een eerder gelijkspel tegen Ajax, heeft nog slechts een theoretische kans door te gaan.

Barcelona-speler Mark van Bommel lijkt zijn draai gevonden te hebben in de Catalaanse hoofdstad. De wedstrijd tegen het Griekse Panathinaikos was nog maar veertig seconden oud, of de voormalig PSV'er maakte met een fraai lobje de openingsgoal. De wedstrijd werd een waar doelpuntenfestijn. In de rust stond het al 4-0 door treffers van Samuel Eto'o (2) en Lionel Messi.

Na rust bepaalde Eto'o de eindstand op 5-0 met het mooiste doelpunt van de avond. Hij werd net buiten het strafschopgebied aangespeeld en schoot de bal in één keer met een fraaie curve in de verre hoek. Barcelona heeft nu zes punten voorsprong op nummer twee Udinese. Toeschouwers van de andere wedstrijd in deze poule hoefden ook niet te klagen over een gebrek aan doelpunten. In Bremen kwam Udinese in zes minuten tijd terug van een 3-0 achterstand, maar de Italianen konden niet voorkomen dat Werder Bremen uiteindelijk de 4-3 maakte.

In Turijn liep Bayern München tegen het eerste puntverlies op. Juventus, bij wie spits Zlatan Ibrahimovic in de laatste minuut zijn tweede gele kaart kreeg, versloeg de Duitse koploper met 2-1 door twee doelpunten van David Trézéguet. De Nederlandse spits Roy Makaay kwam wederom niet tot scoren.