Internet Voorkeur

Plamegate. Wie lekte de naam van geheim CIA-agente Valerie Plame aan journalisten en waarom? De politieke thriller rond de agente, de oorlog in Irak en het Witte Huis wordt met de dag interessanter.

Vorige week maakte aanklager Fitzgerald bekend dat Lewis `Scooter' Libby, adviseur van vice-president Cheney, wordt aangeklaagd in de zaak, zie Fitzgeralds website voor de officiële documenten (usdoj.gov/usao/iln/osc). Zowel Time Magazine (time.com) als de New York Times (nytimes.com) speelden een rol in `Plamegate' en besteden vanzelfsprekend veel aandacht aan de zaak met portretten van de hoofdrolspelers.

Wie deze informatie allemaal te serieus vindt, maar toch op de hoogte wil blijven van hoe de juridische verwikkelingen rond de Republikeinen en het Witte Huis zich ontwikkelen, is de cartoon Legal Woes die in Slate Magazine verschijnt geschikt. (cartoonbox.slate.com).

Het tijdschrift zelf praat de lezers ook uitstekend bij over Plamegate (slate.com/id/2128939) met artikelen als Scooter Who?, The bewildering scandal of the moment en Who is Scooter Libby?

usdoj.gov/usao/iln/osc

www.nytimes.com

www.time.com

cartoonbox.slate.com

slate.com/id/2128939