Hamas: bestand voorbij als Israël agressie niet staakt

De Palestijnse moslimextremistische organisatie Hamas zal het informele bestand met Israël dat sinds negen maanden van kracht is alleen verlengen als Israël ,,zijn agressie staakt'' en Palestijnse gevangenen vrijlaat. Het bestand loopt aan het eind van het jaar af. Een Hamaswoordvoerder in Gaza deelde dat vanochtend mee nadat het Israëlische leger dinsdag een raketexpert van de organisatie samen met een gezochte activist van de radicale Aqsabrigades had geliquideerd. Sinds het bestand inging hebben Hamas en de Aqsabrigades geen aanslagen in Israël uitgevoerd, in tegenstelling tot de Islamitische Jihad die vorige week nog een zelfmoordaanslag pleegde. Volgens de Hamaswoordvoerder voert Israël zijn verplichtingen niet uit. Sinds de laatste zelfmoordaanslag heeft Israël 16 Palestijnen gedood en honderden opgepakt. In totaal houdt het nog 8.000 Palestijnen vast.