Gratie Syrische gevangenen

De Syrische president Bashar al-Assad heeft gisteren 190 politieke gevangenen gratie verleend ter gelegenheid van het einde van de islamitische vastenmaand Ramadan. Onder de vrijgelatenen zijn twee prominente actievoerders, Mohammed Raadoun, hoofd van de Arabische Organisatie voor de Mensenrechten, en Ali Abdullah, die in mei werd opgepakt nadat hij een verklaring van de verboden Moslimbroederschap had voorgelezen. Ook een grote groep aanhangers van de Moslimbroederschap zou zijn vrijgelaten. Volgens het officiële persbrueau SANA wil president Assad hiermee de nationale eenheid versterken. Het Syrische regime staat onder zware internationale druk, onder andere wegens een internationaal onderzoek dat Damascus beschuldigt van betrokkenheid bij de moord op de Libanese ex-premier Hariri.