Bond dreigt vijf turners niet naar WK uit te zenden

De Nederlandse gymnastiekbond KNGU dreigt vijf turners niet uit te zenden naar de WK, die later deze maand in Melbourne wordt gehouden. Aanleiding is een meningsverschil over een sponsorcontract voor de periode tot en met de Olympische Spelen van Peking 2008. De betreffende sporters, vertegenwoordigd door vakbond NL Sporter, zijn het niet eens met bepalingen over beeldrechten, vergoedingen en de vraag wie een tweede logo op de wedstrijdpakken mag gebruiken. Van de zeven gekwalificeerde turners behoren er vijf tot de `risicogroep': Yuri van Gelder, Jeffrey Wammes, Suzanne Harmes, Verona van de Leur en Loes Linders. Juridisch medewerkster Hetteke Frima van NL Sporter: ,,Mij lijkt het sterk dat het dreigement wordt uitgevoerd, omdat de bond zichzelf dan in de vingers snijdt.''