www.nrc.nl

Krakercompetitie. Vandaag begint de derde editie van de Nationale Krakercompetitie, een wedstrijd in zoeken op het internet. De wedstrijd waaraan zowel individuen als groepen kunnen deelnemen, bestaat uit vier wekelijkse ronden. Iedere ronde bestaat uit zeven lastige vragen, bedacht door zoekprofessionals uit diverse disciplines.

De inschrijving – via www.nationalekrakercompetitie.nl – is gratis en er zijn diverse weekprijzen te winnen. Hoofdprijs is een reis voor twee personen naar Barcelona. De krakervragen worden in de vorm van een kort verhaal gesteld.

De zoekwedstrijd op internet, die in 2004 meer dan vierduizend deelnemers trok, wordt georganiseerd door de Vereniging van Openbare Bibliotheken in samenwerking met Overheid.nl, NRC Handelsblad en Google.

Mythen over veiligheid. Hoe bescherm je een personal computer tegen dreigingen van buitenaf? In zijn technologierubriek Beet beschrijft Herbert Blankesteijn de evolutie van het denken over de beveiliging van pc's, waarbij het opschrijven van moeilijke wachtwoorden niet langer als een vloek wordt gezien. Worden de wachtwoorden binnenkort vervangen door biometrie (vingerafdrukken, irisscans, stemkarakteristieken)? Op dit moment zijn betaalbare vingerafdruklezers niet betrouwbaar, en de betrouwbare zijn nog niet betaalbaar. Meer op www.nrc.nl/beet.