Teller van Versatel op 42.000

Breedbandbedrijf Versatel heeft 42.000 aanmeldingen voor zijn aanbod van live eredivisievoetbal via internet. Dat heeft het bedrijf vanochtend, bij de presentatie van zijn derdekwartaalcijfers, bekendgemaakt.

Een woordvoerder zegt dat het bedrijf op meer aanmeldingen had gerekend. Eind dit jaar wil Versatel 100.000 klanten voor live voetbalwedstrijden hebben. Het bedrijf heeft nu ook een aanbod waarbij klanten naast breedbandinternet en voetbal telefonie krijgen. Volgens een woordvoerder heeft dit aanbod voor veel extra aanmeldingen gezorgd.

Versatel wordt overgenomen door de Zweedse telefonieprijsvechter Tele2, tegen de zin van een deel van de aandeelhouders van Versatel. Bij de Amsterdamse Ondernemingskamer loopt nog een verzoek om een enquête naar de handelwijze van het Versatelbestuur bij deze overname.

Deze week werd bekend dat Tele2 inmiddels zo'n 80 procent van Versatel in handen heeft. Om de resterende aandelen te krijgen, is het bedrijf begonnen met een juridische fusie.

Het afgelopen kwartaal leed Versatel 6 miljoen euro verlies, terwijl het vorig kwartaal een kleine winst boekte. De omzet van Versatel steeg met 31 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar tot 197 miljoen euro.