Sunno

Headbangen op de muziek van Sunno))) is er niet bij, of die vorm van lichaamsbeweging zou in een extreem soort slow-motion beoefend moeten worden. Toch wortelt de muziek van dit duo, vernoemd naar het merk versterker van de legendarische groep Earth, in de metal. Maar het is een zwaar vertraagd en abstract soort metal; de riffs lijken te worden uitgerekt tot ze barsten. Het statische karakter wordt nog versterkt door het ontbreken van drums. Je kunt er een ritueel soort satansdans in horen, zeker met de wetenschap dat Stephen O'Malley en Greg Anderson doorgaans in monnikspijen optreden. Maar het lijkt ook op een commentaar op de mythe van de rock: de muziek zou samengesteld kunnen zijn uit flarden van bombastische intro's en in `feedback' gedoopte slotakkoorden. Soms is het alsof black- en death metal doeltreffend worden geparodieerd, zeker bij de zeldzame vocale gastbijdragen. Maar het lachen vergaat je snel als de gitaren zich weer dreigend voortslepen, extreem vervormd. De verregaande detaillering in die geluiden komt vooral aan op hoog volume. The Black One is een nieuwe mijlpaal in het mateloos intrigerende drone-metal-landschap, waarvan Sunno))) een stijlvolle voortrekker is.

Sunno))): The Black One (Southern Lord) distr. Konkurrent