Stedelijk krijgt drie miljoen euro van provincie

De Provincie Noord-Holland trekt drie miljoen euro uit als bijdrage in de kosten voor verbouwing en herinrichting van het Stedelijk Museum in Amsterdam. Het is voor het eerst dat geld van Provinciale Staten wordt uitgetrokken voor het Stedelijk Museum. Ook het Verzetsmuseum ontvangt een provinciale subsidie van 378 duizend euro voor de herschikking van het museum en het verbeteren van de presentatie. Volgens Stedelijk-directeur Gijs van Tuyl is met deze drie miljoen de doelstelling van de Stichting Fondsenwerving gehaald. ,,Het is de laatste druppel'', aldus Van Tuyl. ,,De begroting van 22,7 miljoen euro is nu totaal rond. We stellen er wel wat tegenover, we zullen bijvoorbeeld meer aan cultuureducatie gaan doen.'' De heropening van het gerenoveerde en uitgebreide Stedelijk Museum staat gepland voor de zomer van 2008. Tot die tijd is het Stedelijk gevestigd in het Post CS-gebouw naast het Centraal Station in Amsterdam.