Schalke wint van Turken

Met een verdiende zege op het Turkse Fenerbahçe heeft Schalke 04 nog volop uitzicht op de tweede ronde van de Champions League. In de groep van PSV kon het Duitse voetbalteam zich met twee punten uit drie duels geen uitglijder veroorloven: in Gelsenkirchen werd het 2-0. De Turken eindigden de wedstrijd met negen man. Nadat Luciano voor een grove overtreding direct rood kreeg, vergreep Aurelia zich aan Kuranyi waarvoor hij zijn tweede gele kaart kreeg.

Chelsea leed zijn eerste nederlaag in de Champions League. Betis Sevilla, de nummer zeventien van de Spaanse competitie, was twee weken geleden in Londen nog kansloos (4-0) maar won gisteren thuis met 1-0 van de koploper in Engeland. In een harde wedstrijd waarin maar liefst tien gele kaarten vielen (vijf voor beide clubs) mocht Arjen Robben in de basis starten. De Nederlander kon echter niet overtuigen en werd in de 65e minuut naar de kant gehaald. Het enige doelpunt van de wedstrijd werd gemaakt door invaller Dani, koud drie minuten in het veld. Chelsea oefende in de tweede helft veel pressie uit op Sevilla, maar de Spaanse ploeg hield stand. Door het verlies van Chelsea neemt Liverpool de koppositie over in groep G. De `Reds' hadden thuis geen enkel probleem met het Belgische Anderlecht (3-0).

FC Porto verloor in een matige wedstrijd van Internazionale. In het duel in Milaan, dat zonder publiek werd gespeeld vanwege een eerder vuurwerkincident, kwam de ploeg van trainer Co Adriaanse op voorsprong door een schot van dertig meter van Hugo Almeida. Porto kon verder niet imponeren en creëerde vrijwel geen kansen. Na rust zorgde oud-Feyenoorder Julio Cruz met een strafschop en een kopbal voor de ommekeer.

Olympique Lyon heeft als eerste ploeg zonder puntverlies de knockoutronde van de Champions League bereikt. De Fransen boekten de vierde zege op rij, uit bij het Griekse Olympiakos werd het 1-4. In dezelfde poule won Real Madrid met 2-0 bij Rosenborg.