Radio Voorkeur

Kunststof. Schrijver Pieter Waterdrinker vertelt over zijn nieuwe roman Duitse Bruiloft, waarin hij vijf liefdesgeschiedenissen ingenieus met elkaar vervlecht. Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden. In het tweede uur onder meer een gesprek met Peter de Bruijn van het Huygensinstituut, die verantwoordelijk is voor het Verzamelde Werk van Elsschot dat onlangs in een nieuwe editie is verschenen. In het laatste uur schrijver Hafid Bouazza over zijn liefde voor het werk van de Britse auteur Anthony Burgess, bekend van de roman A Clockwork Orange. 747AM, 20.03-23.00u.

Theater van het sentiment. Gast is de Amerikaanse zangeres Melanie, die op 2 november 1970 in de hitlijst stond met haar nummer Peace will come, haar vierde hit in Nederland na haar doorbraak met Beautiful people in 1969 en de nummer 1-hit Lay down, eerder in 1970. Radio 2, 20.03-23.00u.

Casa luna. Gesprek met cultuurfilosoof Gabriël van den Brink over zijn beschavingsoffensief, assertiviteit, normen en waarden en de multi-etnische samenleving. Radio 1, 0.04-0.45u.