Exploitatie

Acteur Bill Moseley lijkt in The Devil's Rejects sprekend op Charles Manson, de beruchte hippie die met zijn `Manson Family' begin jaren zeventig een aantal gruwelijke moorden pleegde. Het kan niet anders dan dat zijn `family' model stond voor de familie Firefly die voor het eerst aan het moorden sloeg in Rob Zombie's House of 1000 Corpses, en dat nu weer doet in The Devil's Rejects. Zombie (what's in a name?!) verwijst ook graag naar nihilistische horrorfilms uit die jaren, zoals The Texas Chainsaw Massacre, waarin ook een gedegenereerde familie aan het moorden sloeg. Waarom ze dat doen? Zombie biedt geen verklaring. Veel sadisme en geweld levert het wel op. The Devil's Rejects is een pure exploitatiefilm, goedkoop gemaakt en met als bedoeling het (horror)publiek weer eens ouderwets te vermaken, zonder al die postmoderne ironie van de Screamcyclus. Naar dus.

The Devil's Rejects. Regie: Rob Zombie. Met: Sid Haig, Bill Moseley. In: 5 bioscopen.