Wodka-jus

Mijn neef Henk is een typische bèta: erg neurotisch en sociaal onaangepast. Deze zomer ging hij met twee vrienden naar Lowlands. Henk prepareerde thuis wodka-jus: in een jerrycan gooide hij de inhoud van een literpak jus en daar mengde hij precies een vijfde deel wodka bij. Toen de drie vrienden op Lowlands aangekomen waren, konden ze niet beslissen naar welk podium ze zouden gaan. Ze wilden alledrie naar een andere band en dat werd een onoplosbaar probleem. De onenigheid liep zo hoog op, dat ze besloten ieder huns weegs te gaan.

Maar hoe nu de drank te verdelen? Niemand had nog een slok gehad. De vrienden vonden twee lege flessen die ongelijk van vorm waren, maar wel zo groot dat hun deel daarin kon worden overgegoten. Maar daar wilde Henk niet aan; hij stond erop dat de wodka-jus precies in drieën verdeeld werd. Nu zijn flessen op Lowlands schaars, want verboden, maar uiteindelijk vonden ze nog een halveliterfles in een bosje en een weggegooid leeg buisje van de partydrug GHB van 15 cl. Van de twee eerder gevonden flessen konden ze niet vaststellen hoe groot de inhoud was. Toen ging Henk aan het werk en na een hoop over-en-weergeschenk liepen ze ieder met een gelijk deel in hun fles in een zelfgekozen richting heen. De lege jerrycan lieten ze liggen als symbool van hun lege vriendschap.

Kunt u het Henk nadoen? We gaan ervan uit dat alle schenkhandelingen zonder morsen gebeuren. Onder degenen met de minste schenkhandelingen (het overbrengen van de wodka-jus van jerrycan, fles of buisje in jerrycan, fles of buisje, is één schenkhandeling) worden twee exemplaren van De barkeepers bijbel van Dave Broom verloot.

Oplossing oktober: Huwelijksnamen

Horizontaal van boven naar beneden:

Broodschilder, Versterking, Bosbraam, De bontfokker, Haringvisser, Besteden, Middelburg, Roodvonk, Hopeloos, Appelmoes.

In de verticale balken:

Droogbloem, Herfstroos.

De winnaars zijn: M. en P. Westra, Leeuwarden en R. Vissers, Breda

Oplossingen van Wodka-jus

Deze worden gepubliceerd in M van 3 december.

De oplossingen sturen naar: NRC Handelsblad, Redactie M, Postbus 8987, 3009 TH Rotterdam o.v.v. 'Wodka-jus' of per e-mail naar: mspelen@nrc.nl

Uw inzending dient uiterlijk 10 november om 12.00 uur binnen te zijn.