Televisie Overige Films

What's the Worst That Could Happen? (Sam Welsman, 2001, VS). Een snedige criticus van The Guardian gaf een eenvoudig antwoord op de vraag uit de titel: ,,You could be forced to see this film.'' Zijn collega van The Observer hield het op: `a sequel'. Een hopeloze klucht dus, met Danny De Vito als corrupte rijkaard en Martin Lawrence als charmante dief. Veronica, 20.30-22.30u., onderbroken door reclame.

The Misfits (John Huston, 1961, VS). Door Arthur Miller geschreven film vertoont laatste rollen van zowel Marilyn Monroe als Clark Gable. Gedesillusioneerde Monroe gaat op pad met eigentijdse cowboys, onder wie Gable, die in de Nevada-woestijn wilde paarden moet vangen om ze als hondevoer te kunnen verkopen. ARD, 0.35-2.35u., nagesynchroniseerd, zwart-wit.

The Lady Eve (Preston Sturges, 1941, VS). Heerlijke, opgewonden romantische komedie uit de bloeiperiode van Sturges als satirische scenarist-regisseur. Oplichtster Barbara Stanwyck probeert tijdens transatlantische boottocht een slaatje te slaan uit sullige miljonair Henry Fonda. Ook met Charles Coburn, Eugène Pallette. Arte, 1.20-2.50u.

Comet in Moominland (Hiroshi Saitô, 1993, Japan, Finland/Nederland). Animatiefilm over door komeet bedreigde, schattige trolletjes. Nederlands gesproken. Morgen, Ketnet, 9.50-11.05u.

Pippi Langstrump / Pippi Langkous (Olle Hellbom, 1968, Zweden/West-Duitsland). Eerste van vier jeugdfilms met vermaarde heldin uit het kinderboek van Astrid Lindgren. Morgen, Ned.3, 12.26-14.05u.

Olsenbanden Junior pa rocker'n / Junior Olsen Band Rock It (Arne Lindtner Naess, 2004, Noorwegen). Junior-variant van reeks boeken die in de jaren zeventig zo'n veertien verfilmingen opleverde. Nu draait het om stel vrienden die meedoen aan een talentenjacht voor rockbands. Morgen, Ketnet, 14.00-15.30u.