Radio Voorkeur

Kunststof. Journalist en jurist Emerson Vermaat vertelt over zijn boek De Hofstadgroep, waarin hij een portret geeft van een radicaal islamitisch netwerk, gerechtelijke dossiers samenvat en met onthullingen komt. Sinds 1997 houdt hij zich bezig met de bestudering van terrorisme en extremisme. Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden. Gesprek met saxofonist en componist Bo van de Graaf over zijn nieuwe cd met poëzie van Simon Vinkenoog en zijn formatie I Compani, die 20 jaar bestaat. Verder optredens van Thomas Verbogt, toneelschrijver Peer Wittenbols, Florence Tonk en Arie Storm. In het laatste uur filosoof Fons Elders over de architectuur van een conferentieoord op Sardinië. 747AM, 20.03-23.00u.

Casa luna. Oud-wethouder van Financiën en Economische Zaken Frits Huffnagel in Amsterdam moest in mei van dit jaar aftreden. Dinsdag 1 november is hij begonnen in zijn nieuwe baan als specialist citymarketing bij Adviesbureau Berenschot. Hij praat over zijn nieuwe functie en blikt terug op de moord op Theo van Gogh en zijn wethouderschap. Radio 1, 0.04-0.45u.