Internet Voorkeur

Poetin. De Russische president Poetin bezoekt vandaag en morgen Nederland voor een officieel staatsbezoek. Het vraaggesprek dat deze krant gisteren met hem publiceerde (zie www.nrc.nl) is inmiddels ook te lezen, zowel in het Engels als in het Russisch, op de website van de Russische regering: www.kremlin.ru.

Het gesprek met Poetin werd gisteren uitgezonden door Netwerk op Nederland 1 en is nog te zien via de website `uitzending gemist' van de publieke omroep. Poetin bezoekt vandaag onder meer het Tsaar Peterhuisje in Zaandam en is vanavond te gast bij koningin Beatrix op paleis Noordeinde.

Wie meer achtergronden wil over Rusland kan terecht op de site van Ruslands beste krant, de Kommersant, met een groot aantal artikelen in het Engels. De volledig Engelstalige krant, The Moscow Times, is opgericht door de Nederlander Derk Sauer en heeft een uitgebreide website met ook goede links.

Buitengewoon populair in Rusland zelf, en ook te lezen in een Engelse vertaling, zijn de avonturen van het kleine jongetje Vladimir Vladimirovich, een satire over de president die al circa een jaar als feuilleton in de lucht is.

www.kremlin.ru

www.kommersant.com

www.themoscowtimes.com

www.vladimir.vladimirovich.ru