Bijstandsmoeders: lusten of lasten 5

Wat een opluchting, het artikel van mevrouw Withuis als reactie op de interviews met bijstandsmoeders. Wij zijn dus blijkbaar niet de enigen die zich verbaasden over en ergerden aan de uitingen van deze drie dames. Er zal wel weer een hoop protest komen, maar mevrouw Withuis formuleerde precies onze gedachten en bezwaren. Omdat de drie geïnterviewde dames toevallig alleen zijn, denken zij niet te hoeven werken. Een werkend gezin heeft niet de luxe van die keuze.

Hoe dom en vrouwonvriendelijk kunnen vrouwen zelf soms zijn? Met zo'n houding wordt het natuurlijk nooit wat met de vrouwen aan de top. Wel als gelijke willen worden behandeld, maar niet op gelijke manier mee willen draaien in de wereld. Zo werkt het nu eenmaal niet. Fijn om dat ook uit het Opzij-kamp te horen!