Zege van Clijsters in Hasselt

In grootse stijl heeft Kim Clijsters gisteren `haar' tennistoernooi in Hasselt gewonnen. Op weg naar haar dertigste triomf was de Belgische in de eindstrijd veel beter dan de Italiaanse Francesca Schiavone: 6-2 en 6-3.

Clijsters was in een uur en 16 minuten klaar met de 25-jarige routinier die zaterdag in de halve eindstrijd Michaëlla Krajicek had verslagen in een partij van meer dan twee uur. Clijsters, die dit jaar in het US Open haar eerste grandslam pakte, behaalde de negende toernooizege dit jaar.

De 22-jarige Belgische, tweede van de wereld, begon lauw aan de finale. Ze liet zich in de eerste game breken en kwam met 0-2 achter. Eenmaal warmgedraaid liet zij niet veel heel van de als derde geplaatste Italiaanse, die eerder dit jaar de finale van Bali (tegen Lindsay Davenport) en Moskou (Mary Pierce) verloor.

Eind dit jaar kan Clijsters in het WTA Tour Championship in Los Angeles haar record op tien voor dit jaar brengen. ,,Dat wordt de laatste van het seizoen. Dus kan ik daar alles geven'', sprak zij tevreden over het resultaat voor eigen publiek. In het enkelspel werd ze in de halve finale uitgeschakeld, maar Michaëlla Krajicek speelde gisteren wel de finale van het dubbelspel in Hasselt. Met de Hongaarse Agnes Szavay verloor de 16-jarige Nederlandse van het Frans-Slowaakse koppel Emilie Loit en Katarina Srebotnik met 3-6 en 4-6.

Michaëlla Krajicek nadert dankzij haar prestaties in Hasselt de top-50 van de wereldranglijst. Ze maakte een sprong van tien plaatsen naar de 58ste plaats. Begin dit jaar moest Krajicek nog genoegen nemen met een plaats in de beste 200 van de ranglijst. Ze zal dit seizoen nog meedoen aan een toernooi in het Franse Poitiers en in december aan de nationale masters in Rotterdam.

De ranglijst bij de vrouwen wordt nog altijd aangevoerd door Lindsay Davenport, gevolgd door Clijsters. Bij de mannen gaat de Zwitser Roger Federer soeverein aan de leiding. Peter Wessels is met de 110de plek de hoogste genoteerde Nederlander.