Witte pompoenen, zwarte pistolen

Vandaag is het Halloween in New York. Al weken lang verkopen winkels pompoenen, maken talkshows zich druk om witte versies van de vrucht en lopen volwassenen in heksenkleding over straat. Maar uiteindelijk is het een kinderfeest. Kinderen gaan langs de deur en, jawel, vragen om snoep. In New York gaat dat alleen met de nodige

Witte pompoenen, zwarte pistolen

Vandaag is het Halloween in New York. Al weken lang verkopen winkels pompoenen, maken
talkshows zich druk om witte versies van de vrucht en lopen volwassenen in heksenkleding over straat.

Maar uiteindelijk is het een kinderfeest. Kinderen gaan langs de deur en, jawel, vragen om snoep. In New York gaat dat alleen met de nodige voorzorgen gepaard. In de appartmentsgebouwen kunnen bewoners op een lijst beneden in de hal aangeven of ze op jonge bezoekers zitten te wachten  - en verplichten zich met het tekenen van de lijst geen onverpakt snoep te geven. Je weet maar nooit.

De brandweer geeft ook nog tips. Ouders, laat uw kinderen niet zonder toezicht een pompoen met een mes bewerken. Kinderen, ga geen auto’s in van onbekenden. En als je thuis komt, laat je buit dan inspecteren.

O, nog een verzoek dan uit het stadhuis. Ouders, voor de veiligheid van uw kinderen: geef ze geen zwarte plastic pistolen mee. En als u winkels tegenkomt waar ze deze verkopen, bel ons even.

    • Freek Staps