Televisie Voorkeur

ACTUALITEITEN

Twee vandaag. Reportage over de rechten voor slachtoffers en nabestaanden van geweldsmisdrijven. Janny de Jong is de moeder van Ellis Windhorst, die op 19 juni 2002 is vermoord door haar ex. Ellis en haar ex hadden drie kinderen die nu bij de familie van de voormalige partner wonen, dit zeer tegen de zin van de moeder van Ellis. In de praktijk blijkt dat de rechten voor slachtoffers/nabestaanden van geweldsmisdrijven slecht zijn geregeld. Ned.2, 18.20-18.50u.

Netwerk. Aan de vooravond van zijn bezoek aan Nederland, dinsdag en woensdag, een televisie-interview met de Russische president Vladimir Poetin in zijn buitenverblijf even buiten Moskou. Hij praat onder meer over zijn jeugd in armoede, gevoelige kwesties als Tsjetsjenië, drugs en prostitutie in het liberale Nederland. Tevens nieuwe feiten in de Schiedammer Parkmoord. Ned.1, 20.25-20.58u.

Nova. Aandacht voor de presentatie van het partijprogramma van misdaadverslaggever Peter R. de Vries en de politieagenten die 2 november vorig jaar betrokken waren bij de arrestatie van Mohammed B., de moordenaar van cineast Theo van Gogh. Ned.3, 22.20-23.00u.

DOCUMENTAIRE

Brusselse kermis. Aandacht voor de verlaging van de Europese exportsubsidie op Nederlandse suikerbieten en de gevolgen voor de Nederlandse suikerindustrie, boer, fabrikant en de consument. Verder de Luxemburgse eurocommissaris Vivianne Reding, die internet in haar portefeuille heeft en zich opmaakt voor de belangrijke internettop die volgende maand in Tunis wordt gehouden. Tevens een sfeerportret van een Brusselse Europa- fietskoerier, wiens lichaam na drie ongelukken, het heeft opgegeven om nog te kunnen fietsen. OOk een gesprek met de Deen Jens-Peter Bonde die sinds 1979 in het Europarlement zit en inmiddels 55 boeken over Europa op zijn naam heeft staan. Ned.3, 19.50-20.25u.

Zembla: We verklaren de oorlog terug. Tweede deel van een reportage over de maatregelen die genomen zijn na de moord op cineast Theo van Gogh. Met onder anderen premier Balkenende, minister Verdonk, de ministers Donner en Remkes, burgemeester Cohen, hoofdcommissaris Welten, hoofdofficier De Wit en wethouder Aboutaleb. Ned.3, 21.15-22.00u.

Maarten Luther. Eerste deel van een tweedelige Britse documentaire over het leven van Maarten Luther, een leidende figuur binnen de reformatie. Vanavond gaat het over Luthers jeugd en zijn zoektocht naar vergeving van zijn zonden en verzoening met God. Tijdens deze zoektocht ontdekte hij dat het systeem van de kerk volledig verrot en uitgehold was. Ned.1, 0.05-0.55u.

Dokument: Makelaars in de liefde. Portret van twee gescheiden vijftigers, Michiel van 53 en Yvonne van 51 die samen een sneldating-bureau opzetten. Michiel besloot na een huwelijk van 20 jaar een punt achter zijn relatie te zetten. Voor hem draait zijn geluk in het leven om een ding: de liefde. Yvonne scheidde na 28 jaar en probeert nu haar eigen weg weer te zoeken. Op de bijeenkomsten die ze samen organiseren ontmoeten twintig mannen en twintig vrouwen elkaar en hebben slechts een paar minuten om elkaar te leren kennen. De allereerste indruk moet allesbepalend zijn. Ned.1, 22.55-23.35u.

Beter slapen? Doe-het-zelf! De het eerste deel van een zesdelige cursus om zelf problemen met slapen op te lossen. Een slaapprobleem is niet alleen een probleem van de nacht, maar ook van de dag. We maken kennis met Ilse, Joosje, Monique en Robbert Jan die alle vier problemen met de slaap hebben en de cursus volgen om opnieuw slapen te leren. Ned.1, 23.35-0.05u.

PRAATPROGRAMMA

De wereld draait door. Onder meer de uitreiking van de VSCD Cabaretprijzen waarvoor o.a. Van Muiswinkel en Van Vleuten, Kommil Foo, André Manuel, Kees Torn en Eric van Sauers zijn genomineerd. Verder in de uitzending de judobroertjes Guillaume en Dex Elmont over over het NK Judo van het afgelopen weekend. Ned.3, 19.00-19.50u.

Holland sport. NOC*NSF voorzitter Erica Terpstra, net terug uit China praat met roeicoach Diederik de Boorder, werkzaam in China onder andere over de vraag hoe we de Chinezen bij de Olympische Spelen in 2008 kunnen verslaan. Ned.3, 20.25-21.15u.

Barend & Van Dorp. Ex-Big Brother-bewoonster Tanja, die onlangs moeder werd van baby Joscelyn, verteld over haar verblijf in het Big Brother-huis, haar zwangerschap en bevalling. Verder licht misdaadverslaggever Peter R. de Vries zijn partijprogramma van de PRDV toe. Talpa, 22.30-23.30u.

DRAMA

Rome: The stolen eagle. Eerste deel van een 12-delige Engels-Amerikaanse serie van o.a. regisseur Michael Apted over twee gewone Romeinse soldaten. Na acht jaar oorlog voeren heeft Julius Caesar eindelijk Gallië veroverd. Dan verneemt hij dat zijn dochter Julia is gestorven. Caesar is bezorgd om zijn schoonzoon. Deze heeft niet alleen net zijn vrouw verloren, maar hij wordt ook nog onder druk gezet om zich tegen zijn schoonvader te keren. Met: Kevin McKidd, Ray Stevenson, Ciarin Hinds e.a. België 2 (Canvas), 22.00-22.55u.