Televisie Overige Films

.Robin Hood: Prince of Thieves (Kevin Reynolds, 1991, VS). Indiana Jones-versie van een aan het mondiale groene bewustzijn aangepaste legende had ook Dances with Wolves 2 kunnen heten, al zijn de `merry men' van Sherwood Forest natuurlijk geen Sioux-indianen. Titelrol van Kevin Costner. Met Mary Elizabeth Mastrantonio als romantic interest. SBS6, 20.30-23.25u., onderbroken door reclame en Hart van Nederland.

What's Love Got To Do with It? (Brian Gibson, 1993, VS). De onvermoeibare rock-ster Tina Turner hield zelf een oogje in het zeil bij verfilming van haar autobiografie. Vlak portret volgt chronologisch haar levenswandel zonder dat we haar echt leren kennen. Onbedoeld wekt Ike onze sympathie als een hartverscheurend pathetische verliezer. Met Angela Bassett, Laurence Fishburne. Net5, 20.35-22.50u.

.Halloween (John Carpenter, 1978, VS). Uiterst succesvolle, voor slechts 300.000 dollar vervaardigde griezelfilm uit de periode dat regisseur Carpenter nog het vermogen bezat om met de eenvoudigste filmmiddelen griezelkunst van grote klasse te bedrijven. Met Donald Pleasance als psychiater en Jamie Lee Curtis als babysitter. Arte, 22.25-24.00u.

.Orfeu negro (Marcel Camus, 1959, Frankrijk). Even lyrische als sensuele bewerking van de Orpheus-mythe door Camus (1912-1982) speelt tijdens het jaarlijkse carnaval in Rio de Janeiro. Orfeu is een trambestuurder en zijn Eurydice een eenvoudig plattelandsmeisje. Onderscheiden met een Gouden Palm en een Oscar. TV5, 22.25-0.10u.

Triple Cross (Terence Young, 1967, Frankrijk/Groot Brittannië). Onsamenhangende oorlogsfilm naar de affaire-Eddie Chapman. Op Jersey geïnterneerde Engelse brandkastkraker treedt op als dubbelspion voor de nazi's. Camerawerk van Henri Alekan en een all-star-cast aangevoerd door Christopher Plummer, Yul Brynner en Romy Schneider. Morgen, BBC2, 14.00-16.00u.