Supporters straffen spelers

Supporters die uit woede voetballers beletten om naar huis te gaan. Dit lijkt op Zuid-Amerikaanse toestanden, maar het gebeurt in Sittard. Na de nederlaag tegen FC Dordrecht (6-1) blokkeerden supporters vrijdagavond woedend de parkeergarage waar de profvoetballers van de Limburgse club hun bolide hadden staan voor tekst en uitleg.

Om twee uur 's nachts waren de spelers terug uit Dordrecht. Ze mochten alleen naar huis als ze beloofden de volgende ochtend om zeven uur een straftraining te ondergaan. Dat werd geëist door een dertigtal fans. De selectie toonde haar goede wil en zegde toe aan de eis te voldoen. De Fortuna-aanhang nam hiermee genoegen en liet de voetballers vertrekken voor een korte nachtrust. De spelers zetten hun wekker om de volgende ochtend voor dag en dauw negentig minuten lang te trainen zonder bal, onder toeziend oog van zo'n 25 fans.

Oorzaak van de onvrede zijn de slechte prestaties van Fortuna Sittard dit seizoen. De club staat stijf onderaan in de eerstedivisie. Na vijftien wedstrijden heeft de Limburgse club pas één overwinning behaald, daterend van twaalf augustus. Toen werd met 3-2 gewonnen van Go Ahead Eagles. Verder speelde Fortuna vier maal gelijk, waardoor de club op een schamele zeven punten staat. Uit reacties op supporterssite fortunaforum.nl blijkt dat de Fortuna-aanhang het waardeert dat de spelers aanwezig waren. Vrijdag kunnen de voetballers van Fortuna zich revancheren tegen Veendam.