Radio Voorkeur

Lijn5.com. Tot en met vrijdag 4 november staan de uitzendingen van dit programma in het teken van de moord op cineast, schrijver en columnist Theo van Gogh, aanstaande woensdag precies een jaar geleden. 747AM,18.00-19.00u.

De avonden. Onder meer demonstreert tenor Bernhard Loonen werk van Offenbach. Dichteres Elly de Waard praat over haar nieuwe bundel Proeven van moord, en uitgever Rody Chamuleau over de grote hoeveelheid onbekend materiaal uit de nalatenschap van de schrijver F. Bordewijk (1884-1965), bekend van Bint en Karakter. 747AM, 20.04-23.00u.

4FM mezzo. Aandacht voor het 60-jarige Metropole Orkest met opnamen van het orkest met Wende Snijders, Freek de Jonge, Pat Metheny, Elvis Costello en Karin Bloemen. Verder een gesprek over verleden en toekomst met orkestmanager Bastiaan de Koning en artistiek coördinator Friederike Darius van het Metropole Orkest. Radio 4, 23.00-24.00u.

Casa luna. Politiecommissaris Gerda Dijksman vertelt over de aanpak van huiselijk geweld. Radio 1, 0.04-0.45u.