Internet Voorkeur

Halloween. Het is vandaag Halloween, een Amerikaans `griezelfeest' dat langzamerhand ook in Nederland doordringt. Het wordt altijd gevierd op All Hallows Eve, de avond voor Allerheiligen. Het is van oorsprong een Keltisch feest en in de Keltische kalender begon het jaar op 1 november en was 31 oktober de oudejaarsavond. Zoals veel Nederlandse kinderen op Sint-Maarten (11 november) langs de deuren gaan in de hoop op een traktatie, doen ze dat in Amerika en Engeland op Halloween. Mensen die de kinderen wat geven worden, zo hopen ze, daardoor beschermd tegen boze geesten.

Op Nederlandse webites is al veel te vinden over Halloween, bijvoorbeeld de legende over Jack, de duivel en de uitgeholde pompoen.

Veel uitgebreider zijn Amerikaanse websites.

Kinderen die willen griezelen kunnen ook terecht op de website voor scholieren en studenten, kennisnet. Daar is een aparte hoek ingericht over magie, speciaal voor leerlingen van de basisschool. Je kunt tovermengsels brouwen, een tovermenu samenstellen, een kijkdoos knutselen en geheime berichten versturen.

www.wikipedia.nl (zoekterm halloween)

www.davindi.nl (zoekterm halloween)

www.halloween-online.com

www.magie.kennisnet.nl