Goud voor Van Gelder

Ruim drie weken voor de wereldtitelstrijd in Melbourne deden de Nederlandse turners Yuri van Gelder en Suzanne Harmes weer van zich spreken. Van Gelder behaalde in het Sloveense Maribor op de ringen zaterdag zijn elfde wereldbekerzege. Suzanne Harmes won gisteren goud op de vloer. Het was haar tweede gouden medaille in een wereldbekerwedstrijd.

Harmes beleefde een bijzonder succesvolle laatste dag met goud op het onderdeel vloer en zilver op balk. Zaterdag had ze al brons op brug gewonnen. Ruim een jaar geleden won ze haar eerste goud bij een wereldbekerwedstrijd. Dat was in Stuttgart, eveneens op vloer. Ditmaal bleef ze met een score van 9,050 de Kroatische Erceg en de Roemeense Leonida voor.

Van Gelder heeft sinds zijn wereldbekerdebuut in maart 2003 in totaal achttien medailles verzameld. In Maribor troefde Van Gelder met 9,700 nog maar eens zijn concurrenten Torkkel uit Finland (9,562) en Irodotos uit Cyprus (9,462) af.