Eerste verlies voor Juventus

AC Milan heeft koploper Juventus in de Italiaanse competitie zaterdag een stevige nederlaag toegebracht: 3-1. Vooral voor rust was de thuisploeg veel te sterk voor Juve, dat tot nu toe alle negen competitiewedstrijden had gewonnen. Seedorf opende met een fraaie goal de score, waarna Kaka en Pirlo voor een ruststand van 3-0 zorgden. Trezeguet scoorde tegen.

Het verschil tussen beide ploegen liep terug naar twee punten. Nummer vier Internazionale kon zaterdag niet winnen bij Sampdoria. Inter kwam niet verder dan een gelijkspel: 2-2.

In Engeland verliezen de concurrenten van Chelsea bijna elke week terrein op de torenhoge favoriet voor de landstitel. Manchester United, met Van Nistelrooy en Van der Sar in de basisformatie, blameerde zich tijdens de uitwedstrijd tegen Middlesbrough (4-1). De club heeft inmiddels tien verliespunten meer dan Chelsea. Manchester United keek bij rust al tegen aan achterstand van 3-0 aan. Onder anderen Hasselbaink liet Van der Sar een keer kansloos.

Arsenal, dat gelijkspeelde tegen Tottenham Hotpsur (1-1) heeft al elf punten minder dan de koploper. Arsenal dankte het gelijke spel aan een treffer van de jarige Pires in de 74ste minuut. Tottenham Hotspur kwam in de eerste helft op voorsprong door King.

Door het puntverlies van de favorieten is de belangrijkste uitdager van Chelsea Wigan Athletic dat met 1-0 van Fulham won. Wigan Athletic heeft zes verliespunten meer dan koploper Chelsea, dat voor eigen publiek Blackburn Rovers bedwong: 4-2. Chelsea verspeelde een voorsprong van 2-0. Met Robben als invaller in de tweede helft won de koploper uiteindelijk met 4-2.

Mark van Bommel heeft in de Spaanse competitie opnieuw van zich doen spreken. De middenvelder maakte gisteravond voor zijn club Barcelona de openingstreffer in het duel tegen Real Sociedad, dat door de thuisclub met liefst 5-0 werd gewonnen. Het was voor Van Bommel zijn tweede competitiedoelpunt in dienst van Barça. Eerder scoorde hij op 25 september tegen Real Betis (4-1). Ook toen maakte hij de eerste goal. Barcelona blijft door de zege op de tweede plaats staan in de Spaanse competitie die verrassend wordt aangevoerd door Osasuna. De lijstaanvoerder won gistermiddag met 2-0 van Espanyol, dat op de voorlaatste positie staat.

In Portugal hebben FC Porto en Benfica zaterdagavond beide twee punten verspeeld. Porto, de formatie van coach Co Adriaanse, speelde op eigen veld met 0-0 gelijk tegen Vitoria Setubal. Benfica, geleid door Ronald Koeman, kwam uit bij Naval niet verder dan 1-1. De ploeg van Koeman staat 1 punt achter Porto.

De Noorse voetbalclub Rosenborg is zaterdag na dertien jaar onttroond als landskampioen. Valerenga had in de laatste competitiewedstrijd aan een gelijkspel bij Odd Grenland (2-2) genoeg om de titel van de voetbalclub uit Trondheim over te nemen. Rosenborg eindigde als zevende.