New York ruikt

Donderdagavond was het er opeens: een zoete, weeïge geur, in de lucht van New York. Voor het eerst werd de geur geroken in het zuiden van Manhattan, maar al snel kreeg het stadhuis velen honderden telefoontjes vanuit de hele stad.

Niets aan de hand, stelde de politie 24 uur nadat de geur voor het eerst geroken werd vast. De geur was niet gevaarlijk voor de volksgezondheid en inmiddels alweer verdwenen. Een hele tijd voor een stad waar de bewoners op elk feestje zeggen zich klaar te maken voor De Volgende Klap.

Maar wat was de geur dan? Sommige vonden het naar stroop ruiken, anderen naar caramel en de onderzoekers van de gemeente kwamen zelfs terecht bij een chocolatier in SoHo. Maar chocolade ruikt bitter, zei hij in The New York Times - niet zoet.

Zaterdagavond liep ik in die buurt en achter me begon een meisje te juichen. Ze rook het ook! De geur was terug.

    • Freek Staps