www.nrc.nl

Een greep uit de nieuwe rubrieken die elke week verschijnen op www.nrc.nl en andere nieuwe onderdelen op de website van de krant.

kunst

Dylan in Dutch. Bob Dylan trad gisteravond op in Ahoy' in Rotterdam. Dylan-fans Erik Bindervoet en Robbert-Jan Henkes, die eerder The Beatles, Shakespeare en James Joyce in het Nederlands vertaalden, schreven gisteren in het Cultureel Supplement onder de kop `De Alleen Achteraf Voorspelbare' over de carrière van de man met wel acht schijngestalten.

In de sectie kunst op de website van NRC Handelsblad, www.nrc.nl/kunst, staan de complete liedteksten van Dylan, de vertaalde coupletten en geluidsfragmenten. Bonus-track is de Nederlandse vertaling van het Dylan-nummer `I Want You'.

Meer kunst en film op www.nrc.nl/kunst:

Filmrecensies. Besprekingen van nieuwe films als La niña santa, Oliver Twist en The legend of Zorro, maar ook recensies van duizenden oudere films staan in het digitale filmarchief op www.nrc.nl/film.

Cultuuragenda. Welke film draait waar? Wie speelt vanavond in de Stadsschouwburg? Waar kan ik luisteren naar oude blues? De film-, theater- en concertagenda's op www.nrc.nl/cultuuragenda bieden de antwoorden.

Vragen over film. Hans Beerekamp, tv-recensent en ex-filmredacteur, beantwoordt op donderdag vragen over film en televisie. Vragen kunt u e-mailen aan hb@nrc.nl. Iedere donderdag verschijnt een nieuwe aflevering met vragen en antwoorden. Deze week: Op zoek naar een liedje van Silvana Mangano, waar is The Bible and Gun Club te krijgen en welk werk van Chopin werd gespeeld aan het eind van The pianist?

discussie

Discussies over media. Bezoekers van de website discussiëren op www.nrc.nl/media over televisie, radio, internet en andere media. Zij praten onder meer over de kwaliteit van commerciële televisie. Bovendien geven lezers elkaar tips over interessante televisieprogramma's en lezenswaardige weblogs.

Meer discussies op nrc.nl:

Leesclub. Het digitale discussieplatform voor literatuur op www.nrc.nl/leesclub is toe aan het laatste boek in de serie van zes: Terug tot Ina Damman van Simon Vestdijk. Lezers praten sinds gisteren over de magie van de liefde in de klassieke roman.

Webcongres. Deze week sprak het Webcongres over de vraag: Moeten scholen helpen om terrorisme op te sporen? Alle voor- en tegenargumenten staan op www.nrc.nl/webcongres.

weblogs

Weblog New York. Correspondent Freek Staps houdt een weblog bij over leven en werk van jonge mensen in New York. Claudia van Rouendal verzorgt het beeld en geluid op www.nrc.nl/newyork. Zij maakten onder meer een videoreportage over de Rotterdamse marathonloper Hans de Koning. Hij is een van de duizenden deelnemers aan de New York City Marathon, die volgende week zondag 6 november plaatsvindt. De Koning mailde: ,,Ik heb twee weken 32 kilometer gelopen, de langste trainingsafstand. Ik wist na 30 kilometer niet meer wat ik moest doen. En nadat ik klaar was wist ik het echt helemaal niet meer! Kotsen, zeiken, schijten, drinken of alles tegelijk?

Verder schrijft Staps over de Amerikaanse website Go Fug Yourself. ,,Jessica Morgan en Heather Cocks, die beiden bij Amerikaanse `RTL Boulevards' werken, doen daar niets anders dan sterren becommentariëren. `Fug' staat volgens de dames dan ook voor frightfully ugly, beangstigend lelijk. En ze verdienen er mee. Onder meer uitgeefconcern Random House en mediabedrijf Viacom adverteren op de site.''

Meer blogs op weblog.nrc.nl:

Weblog Europa. Kees Versteegh schrijft onder meer over de kwestie welk ministerie het Europees beleid zou moeten bepalen. Buitenlandse Zaken of het ministerie van de minister-president, Algemene Zaken? Versteegh's kijk op Europese zaken staat op www.nrc.nl/weblogeuropa.

Weblog Klaver. In haar weblog over de digitale wereld schrijft Marie-José Klaver onder meer over pornofilmpjes voor de nieuwe video iPod van Apple, personal computers op stand by die miljoenen aan stroom kosten en de perikelen rond internetbaby Donna: www.nrc.nl/klaver