Wel of niet een literaire uitgeverij

In het stuk over de rechtenhandel op de Frankfurter Buchmesse (`De spindoctors van het boekenvak') in NRC Handelsblad van 22 oktober doe ik de volgende uitspraak over een uitgeverij en haar (nieuwe) auteur Vikram Chandra: ,,Mouria is geen literaire uitgeverij en niet geschikt voor deze auteur.''

Mijn collega's van uitgeverij Mouria zijn daar nogal kwaad over. En gelijk hebben ze, want al heb ik daar wel opvattingen over, wie ben ik om uit te maken wat wel of niet een literaire uitgeverij is en welke uitgeverij al dan niet geschikt is voor een bepaalde auteur?

Ik neem mijn ongepaste uitspraak daarom schielijk terug. En het werk van Vikram Chandra is mij dierbaar genoeg om het 't allerbeste toe te wensen, bij welke uitgeverij dan ook.

    • de Bezige bij
    • Robbert Ammerlaan