Radio Voorkeur

OVT. In het tweede uur een gesprek met historicus Roelof van Gelder die een studie maakt van de grote hoeveelheid zestiende-, zeventiende en achttiende eeuwse brieven van en aan Nederland kooplieden, zeelieden en familieleden dat zich in het National Archives in Londen bevindt. Van Gelder inventariseerde honderden dozen met Nederlands materiaal. Radio 1, 10.04-12.00u.

Radio 1-Journaal. Onder meer Ayaan Hirsi Ali over de moord op Theo van Gogh. Verder politocoloog M. Hajer over de resultaten van zijn analyse naar de media-aandacht rondom de moord op Theo van Gogh en een debat over de positie van D66. Ook de Republikeinse schandalen in Amerika die de positie van Bush verzwakken. Radio 1, 12.04-14.00u.

Opium. Gesprek met Piet Verwijmeren die alle brieven in het Nederlands vertaald heeft van Leopold Mozart, de vader van Wolfgang, tijdens zijn reis door Europa. Verder de Dichter des Vaderlands Driek van Wissen over zijn eerste kinderboek Dierendokter Dik en Ad Fransen over zijn boek W.F. Hermans, een Hollander in Parijs. Radio 1, 19.04-20.00u.