Radio Voorkeur

Opium. In het cultuurmagazine onder meer de programmamaker Guilly Koster die debuteert als verhalenschrijver met De Lakjurk, een boek met erotische verhalen en foto's. Verder de striptekenaar Jeroen Steehouwer die een strip maakte van een aantal verhalen van de beroemde Russische auteur Leo Tolstoj, onder de titel Waarvan leeft de mens? en Sjef de Jong, eigenaar van het Dickens museum in Bronkhorst, die op verzoek van de redactie de film Oliver Twist van Roman Polanski bezocht. Daarnaast wekelijkse column van Arjan Peters en livemuziek van Charlie Dee. Radio 1, 19.04-20.00u.

4FM Jazz. Opnamen van het Festival Jazz International Rotterdam 2005 met het Peter King & Stan Tracey Quartet. Peter King: altsaxofoon, Stan Tracey: piano, Andrex de Jong Cleyndert: bass en Clark Trace: drums. Radio 4, 0.00-1.00u.

Simek 's nachts. Een gesprek met Jacob van Duijn (30). Hij schreef de bestseller Parra en onlangs Hyper, hij is rapper en was internetmiljonair. Maar Van Duijn verloor al zijn geld weer. Het kan hem niet schelen. Hij en geld, zo zegt hij, zijn geen vrienden. Radio 1, 0.02-1.00u