Quiz: toon me uw onderbroek en ik zeg u wie u bent

Het is vandaag, zaterdag, de laatste dag van de Week van de Lingerie: mannenondergoeddag. Tijd dus voor een quiz voor mannen: welk ondergoedtype bent u?

1. Koopt u uw ondergoed zelf?

A – Ja, maar ik krijg ook weleens iets cadeau.

B – Nee, zij is toch naar de winkels voor de boodschappen. Hoewel, het kan ook wel zijn dat mijn moeder nog mijn laatste onderbroek gekocht heeft. Ik heb niet zo vaak nieuwe nodig.

C – Zij neemt weleens iets mee uit de stad.

D – Ik neem weleens iets mee uit de stad.

2. Hoe oud is uw vriendin of meest recente sekspartner?

A – Een jaar of tien jonger dan ik, dus dat is... ja, wat denk je zelf?

B – U bedoelt mijn vrouw, neem ik aan?

C – Gewoon, mijn leeftijd (30 plus).

D – Gewoon, mijn leeftijd (15-29 jaar).

3.Wat draagt uw partner vandaag voor ondergoed?

A – Vandaag toevallig dat prachtige setje dat we vorig weekend in Milaan/Londen/Tokio gekocht hebben.

B – Gewoon, haar spullen. Van dat lichtige beige/bruin. Maar ik zie het alleen in de lade liggen, want ze heeft er natuurlijk altijd iets overheen aan.

C – Ja weet je, op de momenten dat ik erop let, trek ik het eigenlijk zo snel mogelijk uit. En dan vergeet ik het weer. Maar ze is wel mooi erin dus!

D – Ze heeft iets van Marlies Dekkers, ik hoop dat ze dat nu aanheeft... Maar anders is het zo'n klein broekje met van die lichtblauwe randjes of poesjes of bloemetje ofzo, daar heeft ze er volgens mij duizend van.

4. Geeft u uw partner weleens lingerie cadeau?

A – Ja, natuurlijk. Ik zou niet weten wat ik anders moest geven.

B – Lijn chérie? Wacht, ik kijk in de nieuwe Van Dale, hebben we net samen gekocht.

C – Dat wil ik wel, maar ik durf niet zo goed. Ik ben bang dat ik iets geef wat ze niet mooi vindt. Of dat het te hoerig is.

D – We hebben laatst samen in een etalage staan kijken. Spannend!

5. Laat deze vraag door uw partner invullen.

Wat draagt u vandaag voor ondergoed?

A – Die ene mooie string van mijn favoriete Italiaanse merk, dat kun je hier helemaal niet krijgen.

B – Gewoon, net als altijd: een lekker zittende onderbroek en een lekker stevige, steunende bh. Ik houd niet van dat petieterige gedoe, dat is alleen geschikt voor die graatmagere types uit de reclame. Ik vraag me altijd af of die wel echt bestaan.

C – Een bikinislipje en een katoenen beha met een randje kant.

D – Soms trek ik zijn boxer aan, maar vandaag heb ik gewoon een slipje. En straks naar de fitness doe ik mijn sportbeha aan, dat het allemaal lekker op zijn plaats blijft zitten.

UITSLAG

Vooral A's: u bent een FASHION VICTIM. U draagt het liefst gloednieuw ondergoed van dure merken. Eigenlijk jammer dat er iets overheen moet. Als er iets van te zien is, is dat alleen maar leuk. Vooral als mensen om u heen het herkennen. Of uw romantic interests natuurlijk.

Vooral B's: u bent DEGELIJK en enigszins conservatief. U begrijpt niet waarom er überhaupt variaties mogelijk zijn op het thema ondergoed: een onderbroek is toch een onderbroek? Wat is er mis met de beproefde witte herenslip? Dat staat en zit prima.

Vooral C's: u bent een NORMALITY VICTIM. Een onderbroek moet vooral lekker zitten en de boel op zijn plaats houden. Die strakke katoenen broekjes heb je de laatste tijd ook veel met pijpjes, een soort strakke boxer. Vindt zij ook leuk.

Vooral D's: u bent JONG EN SPORTIEF. U draagt graag halfwijde boxers, voor de optimale bewegingsvrijheid. Daar kun je echt alles in doen. En anders doet u hem toch gewoon even uit?

    • Ellen de Bruin