Krajicek naar halve finale na zege op Dechy

Michaëlla Krajicek heeft zich gisteren geplaatst voor de halve finale van het tennistoernooi in Hasselt. De 16-jarige Nederlandse versloeg verrassend de als tweede geplaatste Française Nathalie Dechy.

Krajicek won de partij in de kwartfinale met 6-4 en 6-3. Ze was na de zege op de nummer veertien van de wereldranglijst uitzinnig van vreugde. ,,Dit is misschien wel de mooiste overwinning uit mijn carrière. Ik had nooit gedacht dat ik van Dechy zou kunnen winnen. Ik moest zelfs na de wedstrijd nog kijken tegen wie ik in de halve finale zou spelen'', jubelde ze na afloop.

Krajicek speelt vandaag voor een finaleplaats tegen de Italiaanse Francesca Schiavone, die in de kwartfinale weinig moeite had met de Australische Samantha Stosur: 6-3 en 6-2. Krajicek kent haar volgende opponente van een recente trainingssessie samen in Luxemburg.

,,Een irritante speelster om tegenover te staan. Ze loop goed en geeft de bal veel spin. Maar als mijn service goed loopt, kan ik het haar moeilijk maken'', wist Krajicek. Bij winst op Schiavone wacht in de finale waarschijnlijk de Belgische toernooifavoriete én publiekslieveling Kim Clijsters.

Krajicek begon nerveus aan haar partij tegen Dechy. De Nederlandse kwam een break achter, maar sloeg onmiddellijk terug. Daarna behielden beide speelsters hun opslag. Bij een 5-4 voorsprong brak Krajicek opnieuw de service van Dechy en zo won ze de eerste set. In de tweede set kwam de de 26-jarige Française snel met 3-0 achter. De zege van Krajicek kwam niet meer in gevaar.

Het Nederlandse talent, dat onlangs in de Oezbeekse hoofdstad Tasjkent haar eerste toernooizege bij de senioren boekte en steeg naar de 68ste plaats op de wereldranglijst, was dik tevreden over haar spel. ,,Mijn service liep goed. Verder heb ik voor elk punt gevochten. Ik ben ontspannen begonnen aan dit toernooi. De titel in Tasjkent heeft me enorm veel zelfvertrouwen gegeven. Daar pluk ik nu de vruchten van.''

Na de Zwitser Roger Federer en de Spanjaard Rafael Nadal heeft ook de Australiër Lleyton Hewitt zich afgemeld voor indoortoernooi van Parijs dat maandag begint. Hewitt heeft lies- en voetklachten en al een maand niet getennist. Ook Federer en Nadal zijn geblesseerd. De Fransman Paul-Henri Mathieu neemt de plaats in van Hewitt. Hoogst geplaatste speler in het indoortoernooi van Parijs is de Amerikaan Andy Roddick, de nummer drie van de wereldranglijst.

Het mannentoernooi in Sint Petersburg is twee publiekslievelingen kwijtgeraakt. De als eerste geplaatste Nikolai Davidenko verloor gisteren in de kwartfinales van de Duitser Nicolas Kiefer: 6-1 en 6-1. Titelverdediger Mikhail Joezni verloor in drie sets van de Tsjech Robin Vik: 1-6, 6-4 en 6-2.