Internet Voorkeur

Theo van Gogh. De moord op Theo van Gogh, woensdag 2 november één jaar geleden, wordt uitgebreid herdacht. De publieke omroep had afgelopen week al meerdere documentaires, bijvoorbeeld zondag 23 oktober een aflevering van Reporter van de KRO, en maandag 24 oktober een aflevering van Zembla van de VARA en NPS. Beide programma's, plus nog zo'n dertig andere van de publieke omroep, zijn op internet te bekijken via de website uitzendinggemist.nl. Vul bij `zoek op' de rubriek `Theo van Gogh' in en er verschijnt een overzicht.

Op internet is er een ruim aanbod van het werk van filmmaker en schrijver. Zijn columns staan op zijn eigen website: theovangogh.nl. Beschrijvingen van zijn films zijn te vinden op cimema.nl en op de filmsite imdb.

Meer informatie over de herdenking woensdag in Amsterdam – 's ochtends in de Linnaeusstraat en 's middags in Hotel Arena – staat op de site van de gemeente:

amsterdamleeftsamen.nl.

Een groot aantal artikelen uit NRC Handelsblad over de moord en de nasleep is op de website www.nrc.nl terug te vinden als onderdeel van het dossier `Moslimterreur'.