Cabruêra:

Ze komen uit het arme noordoosten van Brazilië en doen geen moeite hun roots te verstoppen. De groepsnaam verwijst naar een clubje muilezels of geiten en de basis van de muziek is de forró, de regionale boerendans. Maar net als bij onze jongens van Normaal hadden ze op de boerderij wel radio waar de vijf bandleden ademloos naar luisterden.

Aan de muziek op Proibido Cochilar (verboden te slapen) is dat goed te merken want in de muziek zit van alles verwerkt. Van funk en jazz, tot jungle en techno, maar dat alles op zo'n organische en vrolijke manier dat je geen seconde het idee krijgt dat er een mode-handboek wordt afgewerkt. Er wordt op deze cd veel gezongen maar er is geen frontman die denkt dat ie god is. Wie zich geroepen voelt zijn stem te verheffen doet gewoon een stap naar voren.

Voor hen die moeite hebben met herfst en grijsheid (die mensen schijnen echt te bestaan) zou de muziek van Cabruêra kunnen werken als een natuurlijk anti-depressivum.

Proibido Cochilar

(Piranha PIR 1999, distr. Music&Words)****

    • Frans van Leeuwen