www.nrc.nl

Marathonman. Volgende week zondag 6 november is het zover: de New York Marathon. Met een Nederlands tintje, want gesponsord door ING. Correspondent Freek Staps volgt in zijn Weblog New York de Rotterdamse marathonloper Hans de Koning in de voorbereiding op zijn race. Op de weblog staat een video van De Koning in training. Hij is nu in zijn vijftiende week. ,,Ik ben het trainen helemaal zat'', laat hij per e-mail weten. ,,Ik heb twee weken 32 kilometer gelopen, de langste trainingsafstand. Ik wist na 30 kilometer echt niet meer wat ik moest doen.''

De organisatie van de marathon weet hoe moeilijk de voorbereiding kan zijn en heeft een trainingsschema en een simulatierace op de website gezet. Meer informatie via www.nrc.nl/newyork.

Mobiele virussen. Anderhalf jaar geleden stak het eerste virus voor een mobiele telefoon de kop op. Nu is er ook zogeheten `malware' voor draagbare spelcomputers zoals de Nintendo DS en de PlayStation Portable (PSP), schrijft Herbert Blankesteijn in de technologierubriek Beet.

,,Telefoonvirussen vormen nog altijd geen serieus gevaar. Er is nog niet één virus geweest dat zich heeft weten te installeren zonder de volledige medewerking van de eigenaar van de telefoon. [...] Nu was blijkbaar de PSP aan de beurt. In juni, een halfjaar nadat deze spelmachine van Sony op de markt was gekomen, verschenen de eerste hacks die de PSP geschikt maakten voor games die niet voor de PSP waren bedoeld, zoals het ouderwetse Nintendo-spel Super Mario. Maar één van deze hacks is een wolf in schaapskleren.'' Meer op www.nrc.nl/beet.