Wehkamp verkocht

De Scandinavische investeringsmaatschappij Industri Kapital neemt Wehkamp over. Dat hebben de bedrijven vandaag bekendgemaakt. Industri Kapital betaalt 390 miljoen euro voor het Nederlandse thuiswinkelbedrijf.

Wehkamp (omzet 326 miljoen euro) was sinds begin jaren zestig van de vorige eeuw eigendom van het Britse detailhandelsconcern GUS, dat sinds 2001 zijn thuiswinkelactiviteiten aan het verkopen is. Wehkamp was als laatste overgebleven.

Volgens bestuursvoorzitter Gerard Marsman van Wehkamp waren er meer gegadigden voor het bedrijf. Hij en de rest van de directie ondersteunen de verkoop aan Industri Kapital, omdat de investeerder Wehkamps strategie onderschrijft. Wehkamp, bekend van de dikke catalogus, is zich de afgelopen jaren steeds meer op verkoop via internet gaan richten, waar het thuiswinkelbedrijf inmiddels de helft van zijn omzet vandaan haalt. Wehkamp gaat ook speelgoed en doe-het-zelfartikelen verkopen.

De afgelopen jaren daalde de omzet van Wehkamp, dat onlangs 175 arbeidsplaatsen schrapte om kosten te besparen. In de eerste helft van dit boekjaar is volgens Marsman de omzet weer met 2 procent gestegen.