Vondst 55.000 euro na wilde rit

Na een achtervolging vanaf de Belgische grens is afgelopen nacht op de A4 bij Roelofarendsveen een automobilist aangehouden door de Rotterdamse politie. In zijn auto bleek een contant bedrag van 55.000 euro aanwezig volgens woordvoerster van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD).

De bestuurder van de auto weigerde rond kwart voor vier bij de grensovergang Hazeldonk aan de A16 te stoppen voor een algemene controle van de marechaussee. Die zette de achtervolging in, met hulp van de verkeerspolitie. Daarbij werden snelheden bereikt van 240 kilometer per uur.

Bij Roelofarendsveen leek de auto te ontkomen, waarop de politie de wagen besloot te rammen. De personenauto raakte van de weg en kwam terecht in een weiland. Toen de agenten uitstapten, wilde de bestuurder op hen inrijden. Daarop losten de agenten drie schoten op de banden, waardoor ze hun belager wisten te stoppen. Rond kwart over vier kond de politie hem arresteren.

Eerder had ter hoogte van de Moerdijkbrug een tweede auto één van de achtervolgende politiewagens van de weg proberen te rijden. Een andere politieauto wist deze auto tot stoppen te dwingen. Het is volgens de politie nog niet bekend waar deze tweede auto vandaan kwam.

De drie inzittenden van dit voertuig zijn ingerekend. De verdachten zijn verhoord en zitten vast op het politiebureau in Rotterdam. Zij reden in auto's met Franse kentekens en hebben de Franse nationaliteit. Wegens het politieonderzoek ontstond tijdens de ochtendspits op de A4 richting Amsterdam een file van twintig kilometer.