Radio Voorkeur

De avonden. Onder meer Peter Venmans over zijn biografie van de nu 30 jaar geleden overleden Duits-Amerikaanse filosofe Hannah Arendt. In het tweede uur besprekingen van de film Paradise Now van regisseur Hany AbuAssad en de bundel Novembermeisjes van Vincent Overeem. In het laatste uur een gesprek in de Kunsthal in Rotterdam met samensteller Benno Tempel over de tentoonstelling Meesters van de Romantiek, Nederlandse schilderkunst 18001850. 747AM, 20.02-23.00u.

Casa luna. Directeur van de Stichting Natuur en Milieu Mirjam de Rijk over de nachtelijke vaartochten tijdens het evenement De Nacht van de nacht in het natuurgebied de Weerribben. Zij praat over de donkere nachten en de bedreiging ervan door de toenemende verlichting. Radio 1, 0.04-0.45u.

Een goedemorgen met. Minister van Economische Zaken Laurens Jan Brinkhorst draait muziek uit het Zwanenmeer van Tsjaikovski, de Theme from Schindler's List van John Williams en Un bel di vedremo uit de opera Madama Butterfly van Puccini. Ook Bach en Rachmaninoff staan op zijn lijstje. Morgen, Radio 4, 9.00-11.00u.