Nieuw festival Theaterdagen opgericht

Verschillende theaterorganisaties hebben samen het nieuwe festival De Theaterdagen opgericht, dat in september volgend jaar voor het eerst in Amsterdam gehouden wordt. Het festival, dat een brede terugblik op het afgelopen theaterseizoen wil bieden, komt in de plaats van het Theaterfestival dat vorig jaar werd opgeheven. De organisatie wil een losse samenwerking met het nog wel bestaande Vlaamse filiaal van het Theaterfestival. De basis van het festival is een door een meermansjury samengestelde selectie tonnelstukken, aangevuld met enkele andere selecties. In de Theaterdagen wordt verder het toneelgala opgenomen waarop de belangrijke toneelprijzen worden uitgereikt, waaronder de Louis d'Or en de Theo d'Or. Als directeur is Jeffrey Meulman benoemd. Hij was artistiek directeur van Huis a/d Werf, voorzitter van Het Vierde Kwartaal, punkdichter en goochelaar.