Kritiek op `adequaat'

Minister Verdonk (Vreemdelingenzaken, VVD) heeft met haar opmerking dat hulpdiensten bij de brand op Schiphol ,,adequaat'' hebben gehandeld, voor haar beurt gesproken. Dat verklaarden Kamerleden van PvdA, GroenLinks, D66 en de SP gisteravond in een spoeddebat over de brand.

Aanvankelijk gold de kritiek van de vier partijen minister Donner (Justitie, CDA), maar die liet weten dat hij zelf het woord adequaat niet in de mond heeft genomen.

De brandweer van Haarlemmermeer heeft het detentiecentrum op Schiphol in september nog gecontroleerd en in orde bevonden. Dat heeft plaatsvervangend brandweercommandant R. Wevers gistermiddag gezegd op een persconferentie.

Het Rampen Identificatie Team (RIT) is er nog niet in geslaagd om de identiteit van de alle slachtoffers, elf illegale vreemdelingen, vast te stellen.

Vragen over ramp, Kamerdebat, Identificering slachtoffers: pagina 3