At The Close Of Every Day

Het eerste nummer van De Geluiden Van Weleer, Stil, is prachtig. De akoestische muziek draaft welgemoed door, er schemert ergens een synthesizer, de zanger zoemt fijnzinnig in je oor. Het lied zou door Belle & Sebastian kunnen worden uitgevoerd in een licht hysterische sixties-versie, of door 16 Horsepower in een Americana-versie met steelgitaar en banjo. Het wordt hier gespeeld door At The Close Of Everyday, een Nederlands duo, bestaand uit Minco Eggersman (drum, zang) en Axel Kabboord (alle instrumenten). Minco Eggersman klinkt introvert. Dat geeft de mooie liedjes een implosieve sfeer. Het werkt verdovend, ook omdat de teksten dan wel in het Nederlands worden gezongen, maar nauwelijks als zodanig herkenbaar zijn. Eggersman heeft zo'n onnadrukkelijke dictie dat de woorden uit zijn mond lijken te waaien. Dat bekoort, maar is soms te slaperig. Het valt vooral op als in een liedje Erik de Jong (Spinvis) meedoet; zijn stem heeft meer présence. At The Close Of Every Day is op deze cd muzikaal meer gestroomlijnd: de liedjes hebben stuk voor stuk een duidelijk arrangement met één instrument in de hoofdrol.

At The Close Of Every Day. De Geluiden Van Weleer (Volkoren/Boekencentrum). Optreden: 29/10 in Ekko, Utrecht.

    • Hester Carvalho