Toestand George Best verslechterd

De gezondheid van de Noord-Ierse voetballegende George Best is de laatste dagen volgens zijn ex-vrouw Alex ,,dramatisch verslechterd''. Alcoholverslaafde Best onderging drie jaar geleden een levertransplantatie en hij heeft nu last van inwendige bloedingen.

De 59-jarige Best werd drie weken geleden in Londen opgenomen wegens complicaties na medicijngebruik. Hij leek aan de beterende hand, maar volgens zijn ex-vrouw is de situatie deze week weer verslechterd. ,,Ik bid dat hij in leven blijft'', sprak Alex die vorig jaar scheidde van George.

Diens behandelend arts zei gisteren in The Sun: ,,Meneer Best moet voor zijn leven vechten. Maar we geven niet op en de kans is reëel dat hij herstelt'', aldus medisch specialist Williams.

Zijn manager Hugher sprak tegen de Daily Mail: ,,George kwam in het ziekenhuis met een borstinfectie, maar die is nu `uitgezaaid' naar de nieren en andere organen. Veel slechter kan het niet gaan.''

Best speelde als linksbuiten bij Manchester United, dat in 1968 de Europa Cup 1 won. De dribbelaar zag er uit als een `Beatle' en leidde ook het leven van een popster: drank en vrouwen. Hij stopte al op zijn 28ste met topvoetbal en speelde daarna nog in de VS.