Televisie Overige Films

Divine Secrets of the Ya-Ya Sisterhood (Callie Khouri, 2002, VS). Regiedebuut van de scenariste van Thelma & Louise dendert met zevenmijlslaarzen door de gelijknamige roman van Rebecca Wells heen. Sandra Bullock leert dat haar monsterlijke moeder Ellen Burstyn ook een moeilijke jeugd heeft gehad en krijgt zowaar begrip. Net5, 20.30-22.55u.

Varsity Blues (Brian Robbins, 1999, VS). Door MTV geproduceerde jongerenfilm over een football-team van een middelbare school in een Texaans gehucht is nogal dubbelhartig: de slechts op winnen en scoren gerichte football-cultuur wordt gerelativeerd en de macho-coach (Jon Voight) voor schut gezet, maar tegelijkertijd voert de belezen reservespeler James Van Der Beek het team natuurlijk wel naar het kampioenschap. Veronica, 20.35-22.30u.

.The Lady Eve (Preston Sturges, 1941, VS). Heerlijke, opgewonden romantische komedie uit de bloeiperiode van Sturges als satirische scenarist-regisseur. Oplichtster Barbara Stanwyck probeert tijdens transatlantische boottocht een slaatje te slaan uit sullige miljonair Henry Fonda. Ook met Charles Coburn, Eugène Pallette. Arte, 20.40-22.15u.

La soif de l'or (Gérard Oury, 1993, Frankrijk). Lachfilm waarin goudsmokkel van gierige zakenman wordt bedreigd door zijn overspelige vrouw. TV5, 22.30-0.05u.

.C'eravamo tanto amati (Ettore Scola, 1974, Italië). Scola onderzoekt zijn teleurstelling over `het smartelijke bederf van de Italiaanse democratisering' in briljante satirische komedie over de lotgevallen van drie vrienden uit het verzet, vanaf de bevrijding tot 1974. Met Nino Manfredi, Vittorio Gassman, Stefania Sandrelli. Arte, 0.15-2.15u.

.Sealed Cargo (Alfred L. Werker, 1951, VS). Opwindende oorlogsthriller. Deense vissersboot in nood blijkt nazi's te bevoorraden. Met Claude Rains, Dana Andrews. Morgen, BBC2, 14.30-16.00u., zwart-wit.